Dreamcatcher

Probabil ați auzit de existenta unui talisman ca are puterea de a tine coșmarurile departe . Ei bine unul din posibilele talismane este Dreamcatcher.
Unu scurt istoric ar fi că prinzătorul de vise îşi are originea în cultura grupului Ojibwa din America de Nord. Pentru membrii acestuia, obiectul are o semnificaţie străveche şi extrem de importantă. Cuvântul în sine înseamnă “păianjen”, a cărui pânză are rolul de a capta visele. Acest talisman nu a rămas doar în cadrul naţiunii Ojibwa ci s-a răspândit, ajungând să fie cunoscut şi folosit de diverse triburi cu mentalităţi şi perspective diferite. Insă, elementul de bază rămâne păianjenul care este văzut de fiecare trib amerindian ca pe un lucru sacru cu rolul de a-i proteja pe membrii fiecărei comunităţi, indiferent de credinţa şi tradiţiile lor.

Folosit ca talisman, prinzătorul de vise e poziţionat deasupra locului pentru dormit pentru a-i proteja pe cei care visează. Grupul Ojibwa considera că acest talisman avea puterea de a schimba visele unui om. Visele se prind în pânză, cele bune alunecă pe pene în jos iar cele rele se pierd prin gaura din mijloc, conform legendei.

În mod tradiţional, un prinzător se face din crenguţe de salcie împletite în forma unui cerc, în interiorul căruia se înnoadă fire din muchi de copac pentru a forma o pânză de păianjen. Penele care se prind de marginea cercului au rolul de a lăsa visele să coboare spre mintea visătorului.Prinzătoarele moderne nu mai sunt făcute din crengi ci e nevoie de un simplu cerc din materiale precum plastic, metale şi diverse altele, o sfoară pentru a se înveli cercul, o aţă banală pentru realizarea plasei, mărgeluţe şi pene.Am cumpărat și eu un astfel de talisman, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost sa îmi aducă un mare și oribil coșmar, dar de atunci nu au mai fost.

Acest Talisman l-am cumpărat dintr-un magazin cu lucruri chinezești la prețul de 20 lei. Pe internet l-am văzut și la 45 de lei pana la 130 dar nu mai ieftin din păcate.
image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s