Medicul nigerian care vindecă prin muzică

10974462_824396914300592_5333261777784819398_o

Medicul radiolog Chicbundu Obina a fost în platoul Adevărul LIVE, alături de chitaristul Sorin Bănoiu pentru a ne povesti despre legătura dintre medicină şi muzică. Medicul nigerian cântă de la vârsta de cinci ani, când a început să-şi arate talentul într-un cor bisericesc. Cum a ajuns să vindece prin muzică, ce planuri are în România şi cum îmbină cele două domenii, am aflat din discuţia moderată de jurnalistul „Adevărul“, Cătălin Ioniţă. Aveti aici interviul.

10957723_824510707622546_4337373055309947153_n

Evenimentul il are ca invitat pe Obie. Cine este Obie? Obinna Michael Chigbundu, nascut in Nigeria, medic specializat pe Radiologie, cantaret, producator si compozitor cu o personalitate aparte. Are piese in colaborare cu Kamelia, Anastasia Sandu si multi altii, iar muzica lui e inspirata de artisti precum Stevie Wonder, Boyz II Men, The Killers sau Nas.

Imi face deosebita placere sa va invit sambata, 7 Februarie, la Studio Bar by Belvedere unde voi avea primul meu concert in Targoviste din 2015.

ObbiMixHD1-607x400
Belvedere are o reputatie atat de cunoscuta in orasul Targoviste, incat nu are nevoie de website pentru prezentare. Este asezat in centrul vechi al micului oras, mii de Targovisteni au calcat pragul restaurantului Belvedere, atat de cunoscut si recunoscut.

Studio Bar este un concept nou care imbina serviciile de 5 stele ale brandului Belvedere, cu evenimente live de cea mai buna calitate. Locatia are o scena si un sunet de calitate, iar noi suntem siguri ca vom incinge atmosfera!

“Check out my lyric video, hope we can sing this song together… even if it sounds cliche! ”

Obbi03

Ziua doctor, iar seara muzician cu un talent aparte! Viața lui e departe de a fi un clișeu, iar el despre asta cântă. Obie își lansează prima sa piesă, „Cliché”, într-un spectacol fără precedent. Doctorul scanează cele mai cunoscute piese și le interpretează într-un stil unic cu influențe gospel, jazz și R&B.

Alături de prietenii Bogdan Vlădău, Jazzy Jo & Silviu Pașca, Obie pregătește un show live de neuitat!

Primul sau concert a avut loc în Timişoara în anul 2011, chiar de Ziua Naţională a Nigeriei, 1 octombrie. Încă de atunci, viitorul său se anunţă promiţător, radiologul atingând de data aceasta inimile ascultătorilor cu un spectacol inedit. Obie este inspirat de artişti precum Ştevie Wonder, Boyz II Men, Hall and Oates, The Killers sau Nas.

Cei care doresc să asculte piesele cântăreţului trebuie să ştie că fostul său nume de scena este Doc Slim. Printre cele mai cunoscute colaborări ale lui Doc Slim putem menţiona melodiile „Break it down” cantata alături de Kamelia, „Move your body” şi „Hands în the air” în parteneriat cu Anastasia Sandu. După colaborări reuşite cu artişti din industria muzicală românească şi după o redenumire artistică, a venit timpul că Obie să-şi lanseze propria melodie.

Obie (Dr. Obinna Michael Chigbundu) este medic rezident cu specializarea în Radiologie şi Imagistica. Locuieşte în România din 2007, de când a început studiile la Facultatea de Medicină din Timişoara. A absolvit în 2012 şi a lucrat în departamentul de Radiologie încă de atunci. Creştin, cântăreţ, scriitor, compozitor şi producător, a început să cânte în cor încă de la vârsta de 4 ani. Este prietenos, plin de viaţă şi se acomodează repede cu alţi oameni şi în alte culturi. Obie a decis să îşi urmeze cariera ca artist independent după mai multe încercări cu diverse case de producţie din România.

Canalul de YouTube a lui Obie este aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s