Secretele bucatariei

Ca bucatar, fiecare isi cunoaste “uneltele”, de aceea e bine sa luam notite.

Pentru gatit sanatos se recomanda sa se controleze temperatura vaselor de gatit. Astfel se mentin gustul si substantele nutritive din alimente si se evita riscul de polimerizare a moleculelor sau formarea compusilor daunatori pentru digestie.

Vasele de inox sunt bune, deoarece inmagazineaza caldura, astfel facem economie la gaze. Sunt foarte bune atunci cand gatim la temperaturi mici sau in alte situatii cand temperatura nu este cruciala. Foarte multe vase de calitate de pe piata actuala a vaselor pentru gatit sunt facute din inox. Daca gatiti in vase simple din inox, care nu folosesc si alte tehnologii speciale, trebuie sa aveti o atentie sporita asupra mancarii pantru a nu se lipi sau arde.

Un al treilea truc este folosirea capacelor la cratiti, pentru a ajuta, mai repede, la fierbere.

Timpul este principalul inamic in bucatarie, pe langa vasele ce se aduna in chiuveta. Cu toate acestea, e bine sa ne alegem cu grija tigaile, pentru a ne ajuta sa gatim mai bine, mai eficient si mai repede.

Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s