You have a call waiting

Festivalul Filmului European are loc anual in luna mai, aceasta fiind a 19-a editie în care se vor putea viziona filme cu un potential ridicat si cu diferite moduri de interpretare. Filmele se diferentiaza prin finete si originalitate, acestea negasindu-se in tiparele de la Hollywood. Cele 98 de pelicule din 25 de tari ce vor fi proiectate in cadrul festivalului mai mult ca sigur vor multumi publicul.

Festivalul Filmului European va face un tur de forta in Romania pentru a face cunoscuta cinematografia europeana. Organizatorii acestui festival au facut o selectie atenta impreuna cu ambasadele europene si institutele culturale de la Bucuresti. Rezultatul a fost un cumul de peste 50 de filme care reflecta diversitatea culturala a Europei si unitatea artistica cinematografica.

Orasele vor fi urmatoarele:

7-14 mai: Bucuresti (Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Cinema PRO)
15-17 mai: Craiova (Teatrul Colibri, Centrul Istoric)
22-24 mai: Tirgu-Mures (Cinema ARTA) si Iasi (Casa de Cultura Mihai Ursachi)
29-31 mai: Hunedoara (Casa de cultura, Castelul Corvinilor)

De ce am ales Locke cu Tom Hardy? Femeile știu de ce!

Daca e Tom Hardy, este filmul Locke (Marea Britanie), care vine la Festivalul Filmului European. V-am mai povestit despre ceea ce cred eu despre filmele europene, prin urmare, de abia astept sa înceapă Festivalul, deoarece unele dintre cele mai emotionate si realiste filme pe care le-am vazut au fost europene.

Ivan Locke a muncit o viata intreaga pentru a-si cladi o cariera, pentru a asigura cele necesare familiei pe care o adora. Insa, familistul convins in aparenta, ascunde un mare secret: are un fiu nelegitim rezultat in urma unei aventuri de o noapte cu o fosta colega, Bethan. Intr-o seara, Ivan se afla la volanul masinii sale, indreptandu-se spre ziua de nastere a fiului sau. Un simplu telefon ii va schimba acestuia radical viata, Locke fiind nevoit sa ia o decizie pe viata si pe moarte. Toate, intr-o singura noapte, la volanul masinii sale.

Desi actiunea se desfasoara integral intr-o masina, filmul este foarte captivant. De asemenea, ideea regizorului este inedita, avem parte de o punere in scena exemplara. Insa de departe, punctul forte al acestui film este Tom Hardy, care are o prestatie senzationala dupa parerea mea; s-a identificat perfect cu personajul pe care il interpreta. Protagonistul reuseste in acelasi timp sa isi rezolve problemele, unele foarte grave de altfel, iar concomitent, isi expune cu brio trairile interioare fata de noi, spectatorii.

In concluzie, o cursa nebuna pe autostrada,la bordul unui BMW ,intre Birmingham si Londra,alaturi de Tom Hardy alias Ivan Locke si strafulgerari de lumini si imagini de sus ale traseului.Doar noi spectatorii,Locke si cateva voci din eter.Ivan(suna mai bine englezescul Aivan) inceaca sa-si rezolve telefonic,pe tot parcursul traseului ,probleme ce tin de intreaga lui viata :cariera profesionala si familia.Condus de o constiinta clara ,curata, asupra faptelor sale,ajunge sa fie privit drept “crazy” de catre interlocutorii sai.”You have a call waiting ” este expresia repetitiva care adauga un plus de tensiune actiunii. Reuseste Ivan Locke in demersul sau? Merita de aflat!

10401995_900798406625833_6520467514268111719_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s