Hai sa ne intoarcem in epoca preistorica

SuperBlog ne întreba cum ar arăta lumea fără benzile transportoare, cele de cauciuc sau în general, cum ne-ar afecta lipsa de cauciuc.

Încep prin a spune că recent am făcut comandă (şi am primit-o) de folie protectoare pentru tastatura de la laptop. Evident că este din plastic şi pot să spun că mă salvează de nenumărate, nici particule de mizerie, care apar de te miri de unde. A făcut şi scrisul ai uşor, pentru că îmi alunecau degetele de pe tastatură, deci a oferit o oarecare aderentă. Cum aş arăta fără? probabil că aş fi renunţat să mai scriu şi acest articol.

Să ne extindem un pic sfera de exemplu şi să ne ducem la benzile pe care alergăm la sală, acelea care trebuie să ne suporte pe noi toţi fie că păşim mai greu fie că mai mult sărim pe ele şi abia le atingem, cred că dacă ar avea gura să strige ar face-o. Fără ele nu cred că s-ar mai duce nimeni la sală, sau doar pentru a ridica greutăţi: S, probabil.

Cum ar fi viaţa fără maşină personală, nu cred că s-a gândit cineva că acea maşină care ne îndeplineşte nouă plăcerile de a porni în fiecare zi şi să ne ducă în condiţii excelente la servici sau doamne fereşte la spital urgent, funcţionează şi ea cu o bandă care ţine motorul pornit. Fără ea, nu mai este maşina.

Să trecem şi la ceva mai mare de atât, la acele benzi transportoare, de al moară? Sau cele industriale care încep să fie folosite şi la împachetat de pere/mere până la fabricarea de şurubelniţe sau de maşini.

Cum ar arăta fără? Păi nu cred că ara arata în niciun fel. Ca să faci o maşină nu îţi mai trebuie 4-5 luni, poate un an pentru fiecare sau poate exagerez un pic dar tot un an ar fi terminata producţia. Ca să nu mai vorbim de viteză, care nu o să mai fie aceiaşi.

Poate “întind coarda” prea tare, dar aşa cum pe vremea lui Ceauşescu, nu era produse pentru că efectiv nu erau, acum fără aceste benzi cred că nu o să mai fie produse pe piaţă pentru că nu mai există timp fizic, sau cine ştie. Sau de acele mici covoraşe de cauciuc care protejează maşina de tot noroiul pe care îl aduci de arfa, pe o vreme ploioasă.

Din câte am văzut există firma Elastimpex România care se ocupă de crearea acestor benzi, la nivel macro, nu la benzile de la motor… Poate face orice fel de bandă de cauciuc de care a nevoie pentru firma ta sau pentru tine, nu se ştie niciodată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s