Sustin echipa Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Rio

Hello,

Nu ştiu câţi dintre voi aţi auzit de Jocurile Paralimpice de la Rio sau câtă atenţie aţi oferit acestui eveniment, dar având în vedere că a început să se practice din 1960 şi până în prezent, din 1990 sunt la o diferenţă de 3 săptămâni după Jocurile Olimpice.

Astfel, Jocurile Paralimpice de vară din 2016 reprezintă cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivi cu handicap, Se vor desfășura în perioada 7–18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia, după încheierea Jocurilor Olimpice de vară. 4.350 de sportivi din 176 de țări printre care şi 11 romani sunt aștepți și se vor împărţi 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice.

Printre sporurile la care vor fi supuşi candidaţii se numără şi :

  1. Rugby în fotoliu rulant
  2. Scrimă în fotoliu rulant
  3. Tenis în fotoliu rulant
  4. Tenis de masă paralimpic
  5. Tir paralimpic
  6. Iudo
  7. Canotaj
  8. Haltere

şi multe altele.
Cred că ştiţi de Compania Olympus, firma care face iaurtul grecesc si o alta gama variata de lactate . Ei bine ei sunt cei care susţin echipa României pentru a doua oara consecutiv şi îi încurajează pe ceilalţi ,care desi au un dezavantaj, să facă un pas în faţă şi să se remarce. Nu orice problemă poate însemna un capăt de linie, ci doar un punct de a pleca în altă direcţie.

Fraţii Naomi şi Samuel Ciorap, ambii cu deficienţe de vedere, sunt primii romani care au reprezentat ţara noastră în competiţia paralimpica de înot. Provenind dintr-o familie numeroasă din Cluj-Napoca, cei doi au luptat din greu pentru a obţine rezultate spectaculoase şi a se califica la Jocurile Paralimpice, unde s-au înfruntat cu cei mai buni 600 de sportivi din lume.

Prin campania “Hai România! Împreună putem învinge!”, Olympus donează câte 10 bani echipei paralimpice de înot pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută.

banner.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s